kwaliteit gegarandeerd


Behandelingen


Acupunctuur

De acupuncturist maakt een yin yang bilan op van de patiënt. Dit doet zij aan de hand van een vraaggesprek, tong- en polsdiagnose. Als de balans uit evenwicht is, zullen er specifieke klachten zijn.

 

In het lichaam bevinden zich energiebanen. Op die energiebanen bevinden zich energiepunten. Ze verbinden op een bepaalde wijze organen, weefsels, emoties en gedachten. De acupuncturist bepaalt welke energiepunten aangeprikt moeten worden. Dit gebeurt met steriele wegwerpnaalden. Deze punten worden aangeprikt om blokkades op te heffen, energie te stimuleren of juist te verminderen waar nodig.

 

De zelfgenezende kracht van het lichaam wordt gestimuleerd. Het lichaam wordt terug in balans gebracht en zo verminderen of verdwijnen klachten.


electro-acupunctuur

Electro-acupunctuur blijkt een zeer belangrijke aanvulling op de klassieke acupunctuur te zijn. Vergeleken met de manuele acupunctuur (dry needling) verkrijgen we een sterker therapeutisch effect en daardoor een grotere kosten effectiviteit voor de acupuncturist en zijn patiënt. Door bestudering en gebruik te maken van de neurofysiologische processen krijgen we een wetenschappelijke dimensie aan het gebruik van acupunctuur met extra therapeutische mogelijkheden. Deze bevinden zich vnml op het terrein van pijnmodulatie. Maar ook stress, depressie, inflammaties,… zijn een dankbaar terrein voor electro-acupunctuur.Laseracupunctuur

Laseracupunctuur laat Chinese en Westerse geneeswijzen samengaan !
In eerste instantie is dit een sterk alternatief voor een behandeling met naalden (denk maar aan kinderen en angstige patiënten) : de methode is volledig pijnloos en zeer patiëntvriendelijk. In de praktijk heb ik al verbazingwekkende resultaten gehaald bij de behandeling van littekenweefsels.
Zwangerschapsbegeleiding

Zowel vrouwen die op een natuurlijke wijze wensen zwanger te worden, als vrouwen die gestart zijn met een hormonenbehandeling, IUI,IVF of ICSI kunnen ter ondersteuning behandeld worden met acupunctuur. 

Ook bij kwaaltjes voor, tijdens en na de zwangerschap kan acupunctuur een belangrijke hulp zijn.


Jade Herbal

Kruidenformules ter ondersteuning van een acupunctuurbehandeling.


Nada

De " National Acupuncture Detoxification Association" (NADA) werd in 1985 opgericht door Michaël O. Smith,MD,Dac, ter bevordering van de integratie van de ooracupunctuur bij de behandeling van verslavingen. Hier wordt er met een vast protocol op frequente basis gewerkt.ooracupunctuur

Ooracupunctuur heeft een eeuwenoude traditie als een Chinese therapievorm die zowel alleenstaand als complementair kan worden toegepast. Zij is in het bijzonder geschikt bij acute klachten. Naast de aanvullende en complementaire visie wordt de nadruk ook gelegd op specifieke pijnbehandeling.Uiteraard komen ook "verslavingen" en "vermageren" aan bod. 


Chinese hoofdmassage

Bij Chinese hoofdmassage gaat men acupuntuurpunten van hoofd/nek/schouders/hals masseren.Waardoor blokkades opgeheven worden. De effecten zijn niet louter lichamelijk. Het kalmeert de geest en neemt zo ook stress weg. 


Slaapcoach

De nacht is de spiegel van de dag. Daarom worden er niet enkel slaaptips gegeven maar ook principes van mindfulness worden bijgebracht. Ontspannings-en bewustwordingstechnieken. Het hanteren van piekerende gedachten...