Behandelingen


Acupunctuur

De acupuncturist maakt een yin yang balans op van de patiënt. Dit doet zij aan de hand van een vraaggesprek, tong- en polsdiagnose. Als de balans uit evenwicht is, zullen er specifieke klachten zijn.

 

In het lichaam bevinden zich energiebanen. Op die energiebanen bevinden zich energiepunten. Ze verbinden op een bepaalde wijze organen, weefsels, emoties en gedachten. De acupuncturist bepaalt welke energiepunten aangeprikt moeten worden. Dit gebeurt met steriele wegwerpnaalden. Deze punten worden aangeprikt om blokkades op te heffen, energie te stimuleren of juist te verminderen waar nodig.

 

De zelfgenezende kracht van het lichaam wordt gestimuleerd. Het lichaam wordt terug in balans gebracht en zo verminderen of verdwijnen klachten.


elektro acupunctuur

Elektro acupunctuur is het toepassen van elektrische stromen op acupunctuurpunten via de naalden. De stroomimpulsen versterken de werking van de naalden. Dankzij wetenschappelijk onderzoek bestaat er een toenemend inzicht in de neurofysiologische processen tijdens deze behandelingen waarbij diverse lichaamseigen hormonen vrijkomen.



Laser acupunctuur

Laser acupunctuur laat Chinese en Westerse geneeswijzen samengaan. De lasernaald heeft volgens verschillende onderzoeken hetzelfde effect als de klassieke acupunctuurnaald. 

In eerste instantie is dit een sterk alternatief voor een behandeling met naalden (denk maar aan kinderen en angstige patiënten) : de methode is volledig pijnloos en zeer patiëntvriendelijk. In de praktijk heb ik al verbazingwekkende resultaten gehaald bij de behandeling van littekenweefsels.




Zwangerschapsbegeleiding

Zowel vrouwen die op een natuurlijke wijze wensen zwanger te worden, als vrouwen die gestart zijn met een hormonenbehandeling, IUI,IVF of ICSI kunnen ter ondersteuning behandeld worden met acupunctuur. 

Ook bij kwaaltjes voor, tijdens en na de zwangerschap kan acupunctuur een belangrijke hulp zijn.

Bij de man wordt met acupunctuur betracht het aantal spermacellen te verhogen , hun beweeglijkheid te verbeteren en het testosteron niveau te normaliseren.


Jade Herbal

Kruidenformules ter ondersteuning van een acupunctuurbehandeling.


Nada

De " National Acupuncture Detoxification Association" (NADA) werd in 1985 opgericht door Michaël O. Smith,MD,Dac, ter bevordering van de integratie van de ooracupunctuur bij de behandeling van verslavingen. Hier wordt er met een vast protocol op frequente basis gewerkt.



oor acupunctuur

Oor acupunctuur is een vorm van acupunctuur waarbij het oor gebruikt wordt om klachten, afkomstig van elders in het lichaam te behandelen. Dit is mogelijk doordat de oorschelp een reflexveld is waarin de totale mens weerspiegeld wordt. 


Chinese hoofdmassage

Bij Chinese hoofdmassage gaat men acupunctuurpunten van hoofd/nek/schouders/hals masseren, waardoor blokkades opgeheven worden. De effecten zijn niet louter lichamelijk. Het kalmeert de geest en neemt zo ook stress weg. 


Slaapcoach

De nacht is de spiegel van de dag. Daarom worden er niet enkel slaaptips gegeven maar ook principes van mindfulness worden bijgebracht. Ontspannings-en bewustwordingstechnieken. Het hanteren van piekerende gedachten...